PLAATSELIJKE REGELS

Tijdelijke plaatselijke regel houtsnippers 01 februari 2016

In de baan zien wij een groot aantal bomen, waarvan de boomspiegel, ook wel de boomkrans genoemd, voorzien is van houtsnippers. Het is beslist niet de bedoeling dat deze houtsnippers weggeslagen mogen worden of verwijderd mogen worden onder het motto van losse natuurlijke voorwerpen.

 

 

 

 

 

 

Daarom is de volgende tijdelijke plaatselijke regel:
– Bij boomspiegels, voorzien van houtsnippers, is ontwijken verplicht. Regel 25-1b.

Dit houdt in de bal zonder straf opnemen en droppen binnen 1 stoklengte van het dichtstbijzijnde punt zonder belemmering, niet dichter bij de hole. Zie verder Regel 25-1b.

De straf voor het niet opvolgen is:

  • Strokeplay : 2 strafslagen
  • Matchplay :  verlies hole

Local Rule op advies van NGF:

“Per ongeluk bewogen bal(marker) op de green: regel 18.2, 18.3 en 20.1”

Indien de bal van de speler op de green ligt volgt er geen straf als de bal of balmarker per ongeluk door de speler, zijn partner, zijn tegenstander, of een van beide caddy’s of uitrusting wordt bewogen. De bewogen bal of balmarker moet worden teruggeplaatst zoals voorzien in regel 18.1, 18.3 en 20.1. Deze plaatselijke regel is allen van toepassing als de bal van de speler of zijn balmarker op de green ligt en de beweging per ongeluk veroorzaakt wordt.

Noot:

Indien wordt vastgesteld dat de bal van de speler op de green is bewogen als gevolg van wind, water, of een andere natuurlijke oorzaak zoals door zwaartekracht, dan moet de bal gespeeld worden zoals hij ligt op de nieuwe ligplaats. Een balmarker die onder gelijke omstandigheden is bewogen , moet worden teruggeplaatst.