BAAN

Grote baan

Golfclub De Kurenpolder heeft een uitdagende 9-holes par 68 baan. Deze is aangelegd in de natuurlijke omgeving van nationaal park De Biesbosch en maakt deel uit van De Kurenpolder Recreatie. Bij aanleg van de baan, met A-status, is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de bestaande begroeiing en waterpartijen. Om op onze 9 holes par 68 baan te mogen golfen dient u in het bezit te zijn van baanpermissie / Handicap 54,  EGA handicap 36 of lager. Mocht u nog niet in het bezit zijn van baanpermissie ook dan bent u van harte welkom op onze golfclub om op de 9 holes par 3 baan te spelen. Deze par 3 baan is uitstekend geschikt voor het oefenen van het korte spel en combinatiespel.
Naast de goed onderhouden baan, vindt u naast het clubhuis een dubbeldeks driving range.

Vanaf de fairways geniet de golfer van de fraaie doorkijkjes over groen en water. De baan is licht geaccidenteerd en ligt in de sfeervolle Biesbosch natuur. Ook door de geoefende speler wordt de baan als zeer uitdagend beschreven.

Verrekeningstabellen Grote baan

Scorekaarten Grote baan

Kleine baan

De kleine baan PAR 3 baan, is qualifying voor spelers met een handicap van 54 – 4,5 en tevens voor spelers met Baanpermissie (55). Spelers met  handicap 54-4,5 kunnen deze handicap verlagen van 54 tot 4,5, afhankelijk van het resultaat. Spelers met Baanpermissie en geslaagd voor het Golfregelexamen kunnen een z.g. Handicap 54 kaart lopen en bij voldoende resultaat slagen voor het GVB. Wel eerst een qualifying sticker ophalen bij de ProwareGolfzuil in de hal van het Clubhuis. Voor gastspelers met  handicap 54-4,5 zijn bovendien extra gele NGF stickers beschikbaar bij het personeel van de bar. Zie de aparte Playing Handicap Tabellen voor Dames en Heren voor spelers met een EGA handicap van 54 t/m 4,5.

Verrekeningstabellen Kleine baan

Scorekaarten Kleine baan

 Baanreglement